Verven met planten en paddestoelen

Met Chiel Noordeloos en Joke Blokland

 

Machiel en Joke nemen jullie mee op een fascinerende reis met het verven van paddestoelen en natuurlijke middelen.

 

Chiel is Mycoloog, schilder en graficus. Hij is wereldberoemd in de wereld van de mycologie en heeft zo’n 250 nieuwe soorten beschreven. Hij is wereldspecialist in Satijnzwammen. Hij is met pensioen, maar is nog steeds actief in de mycologie als honorair medewerker.

Naast het schilderen en grafisch werk, verft hij sinds een paar jaar wol met paddestoelen.

Hij geeft twee maal per jaar een cursus bij studio Roots, dus wij zijn heel blij dat hij zijn kennis op de Dag van de Wol met ons wil delen.

Nog meer weten over Chiel, neem dan een kijkje.  En over het verven met paddestoelen.

Joke Blokland van studio Roots is een begrip in de wereld van breien en verven. Zij breit de mooiste dingen en verft de mooiste kleuren.

Het verven gebeurt met natuurlijke middelen en is daarom ook heel geschikt voor kinderen.

Op facebook houdt ze ons altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Beatrice Waanders komt naar de Dag van de Wol

We zijn heel blij dat ze komt om aan het publiek te vertellen waar ze mee bezig is en hoe ze werkt.

Beatrice Waanders is een internationaal bekende textielkunstenares. Zij genoot haar opleiding aan de Willem de Kooning Academie voor Kunst en Architectuur in Rotterdam, Nederland. In 1997 studeerde zij af in Interieurarchitectuur en Materiaalontwerp.

 

Beatrice werkte jarenlang als interieurarchitect bij het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken. Daar ontwierp en decoreerde zij de residenties en ambassades van de ambassadeurs van over de hele wereld. In 2008 maakte Beatrice een carrièreswitch als textielkunstenaar gespecialiseerd in wol en natuurlijke vezels. Zij volgde lessen aan textielinstituten waaronder het Nederlands Textielmuseum.

 

Haar kunst werd meerdere malen gepresenteerd op de Dutch Designweek, jaarlijks op Maison & Objet Parijs (Scènes d'intérieur), Design Week Tokyo, Salone di Mobile Milano, Rotterdam Art Week (OBJECT), Big Art Amsterdam, PAN Amsterdam, Art Basel Miami en in galeries en winkels wereldwijd.

 

Ze werkte voor verschillende prestigieuze merken zoals LVMH, Givenchy en met ontwerpers zoals John Galliano voor Maison Margiela Artisinale collectie, met John Galliano voor zangeres Rihanna voor W-Magazine en met de Nederlandse kunstenaar Joep van Lieshout.