WOLWAARDEPLEIN

Het wolwaardeplein is zo genoemd omdat we hier trapsgewijs willen laten zien wat de mogelijkheden zijn. Wol is geen afvalproduct maar iets waardevols dat jaarlijks wordt geproduceerd door miljoenen schapen en vanwege de geweldige eigenschappen van wol zijn veel meer toepassingen mogelijk dan alleen het breien van een trui. Dat dit haalbaar is en geen utopia willen we op dit Wolwaardeplein laten zien.

 

Het breed inzetten van wol levert op verschillende terreinen een bijdrage aan de duurzaamheid en circulaire economie. Daarom hebben verschillende partners de handen in elkaar geslagen zoals o.a. Fibershed, Hollands Wol Collectief, Pleed, Keten Organisatie Schapenhouderij - KOS, Ecoras en The Knitwit Stable om deze brede toepassingsmogelijkheden van wol voor het voetlicht te brengen.


Op het Wolwaardeplein zult u een overzicht zien van deze toepassingsmogelijkheden van het gebruik van wol als b.v. mestkorrel, isolatiemateriaal in de bouw, als behang aan de muur tot een hoogwaardig design colbertje dat je bijna nooit hoeft te wassen.

 

Dat wol ook ontwerpers en kunstenaars weet te inspireren laten we ook op dit plein zien: Toonaangevende ontwerpers als Christien Meindertsma en Beatrice Waanders zullen hier ook zijn.

 

Daarnaast bieden we ruimte aan het uitwisselen van ideeën d.m.v. lezingen en een paneldiscussie waaraan bovengenoemde partijen ook zullen meewerken. Iedereen die vernieuwende ideeën heeft op het gebied van de wol, is uitgenodigd die aan ons te laten weten.

Wie weet, krijg jij dan ook een plekje op ons Wolwaardeplein.